Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 02. 03

Įdomiausi biurai Šiaurės Amerikoje

Biurai Vilniuje tęsia naujienų seriją apie įdomiausius biurus skirtinguose pasaulio žemynuose. Kviečiame susipažinti su aukščiausiais, brangiausiais, neįprasčiausiais bei įspudingiausiais planuojamais biurais Šiaurės Amerikoje.

 

Miestas turintis daugiausiai dangoraižių

Antrasis pasaulyje ir pirmasis Šiaurės Amerikos žemyno miestas pagal dangoraižių skaičių. 573 aukštuminiai pastatai Niujorką pavertė vienu pagrindinių finansų ir komunikacijos centru pasaulyje.

Daugiausiai dangoraižių turintys Šiaurės Amerikos miestai:

  1. Niujorkas (573)
  2. Čikaga (283)
  3. Torontas (162)
  4. Majamis (79)
  5. Hiustonas (78)
Aukščiausias ir brangiausias

Niujorke, brolių dvynių vietoje statomas 325.279 m2 One World Trade center yra 104 aukštų, 541,3 m aukščio dangoraižis, kuris 2012 m. savo aukščiu aplenkė Empire state building ir tapo aukščiausiu dangoraižiu Šiaurės Amerikoje. Pastato aukštis turi simbolinę reikšmę - metrus pavertus pėdomis gautas skaičius sutampa su JAV nepriklausomybės deklaracijos patvirtinimo data (1776 m.).

Dangoraižio statybos prasidėjo 2006 m., o investicijos siekė net 3,9 milijardo JAV dolerių. Kvadratinio metro statybų kaina yra 11.563 eurų, tad tai ne tik aukščiausias, bet ir brangiausias dangoraižis žemyne. Pastatas yra pasaulio prekybos centro pastatų komplekso dalis, kurį papildys dar trys aukštuminiai statiniai ir memorialinis Rugsėjo 11-osios muziejus.

Planuojama, kad biurų pastato statybų darbai bus užbaigti 2014 m. Vasario mėnesį.

2013 m. Sausio mėnesį 55% patalpų jau buvo išnuomota. Plotą jau užsirezervavę nuomininkai: Condé Nast (90.000 m2), Vantone China Center (17.700 m2), USA General Services Administration (90.000 m2), OGS (38.300 m2).

Neįprasčiausias

Kompanija The Longaberger startavusi 1976 m., kaip nedidelė vietinės reikšmės parduotuvė, gaminanti rankų gamybos pintines buvo sėkminga ir verslas augo. Galiausiai įmonei prireikė patalpų biurui, o tai buvo dar viena galimybė pranešti pasauliui apie save.

Tokiu būdu 1995 m. ir buvo pastatytas 16.700 m2 dydžio pastatas, išoriškai atrodantis kaip pintinė. Tai yra puikus naujosios architektūros (angl. novelty architecture) pavyzdys, kuris ne tik pritraukia daug aplinkinių dėmesio, bet ir nepalieka dvejonių apie įmonės veiklą.

Įspūdingiausias planuojamas

Aktyvi urbanizacija, nuolatinis žmonių didėjimas bei vis didesnis maisto poreikis iškelia tam tikras socialines problemas, viena jų – ekologiško maisto poreikis. Laumžirgio dangoraižis (angl. Dragonfly skyscraper farm) yra skirtas šiai problemai spręsti įgyvendinant miesto ūkio koncepsiją.

Pastate planuojama įrengti butus, biurus, ekologinės inžinerijos laboratoriją bei dalį erdvių skirti ūkininkavimui. Erdvėse siekiama sukurti atskirą ekosistemą, kurioje atsižvelgiant į metų laiką būtų auginami produktai mitybai, o biologiškai skaidžios atliekos panaudojamos pakartotinai, siekiant dar efektyviau naudoti išteklius.

Dangoraižį planuojama įrengti Niujorke, tarp Manhatano salos ir Queens rajono. Tai atvira teritorija, kurioje laumžirgio dangoraižis galės iškilti suteikdamas naują veidą miesto rajonui bei pasisavindamas maksimalų kiekį saulės spindulių ūkio vystymui.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580