Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 06. 05

Įdomiausi biurai Australijoje

Biuraivilniuje.lt tęsia naujienų seriją apie įdomiausius biurus skirtinguose pasaulio žemynuose. Atėjo metas egzotiškajai Australijai.

Miestas, turintis daugiausiai dangoraižių

Australijos miestas, turintis daugiausiai dangoraižių – Sidnėjus. Labiausiai apgyvendintame Australijos žemyno mieste yra 28 dangoraižiai (aukštuminiai pastatai, siekiantys 150 m ir daugiau).

Daugiausiai dangoraižių turintys Australijos miestai:

  1. Sidnėjus 28
  2. Melburnas 26
  3. Brisbenas 11
  4. Pertas 4
Aukščiausias

 

Queensland number one yra 348 m aukščio dangoraižis Kvinslando mieste, kuris išlieka aukščiausiu žemyne nuo 2005-ųjų metų. 225 milijonus JAV dolerių kainavusio, 78 aukštų pastato pirmajame aukšte įsikūrusios komercinės patalpos, likusią dalį dangoraižio užima biurai bei gyvenamoji erdvė.

Pastato architektą įkvėpė 2000-ujų metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių deglas, o pavadinimas suteiktas siekiant pagerbti 1920 m. olimpinių žaidynių irklavimo komandą.
Brangiausias

Pats brangiausias žemyne yra prieš 22 metus pastatytas ir virš 1 milijardo JAV dolerių kainavęs biurų pastatas - Chiefley Tower. Dangoraižio pavadinimu buvo siekiama atminti buvusį Australijos ministrą pirmininką (Ben Chifley).

Pastatą sudaro 53 aukštai, o jo aukštis siekia 241 metrą. Tikslinė dangoraižio paskirtis - komercinė veikla. Pastate dominuoja teisininkų įmonės bei įvairios finansinės institucijos.

Neįprasčiausias

Dangoraižis pavadinimu „Banga“ (angl. The wave) savo dizainu ir architektūriniais sprendimais išsiskiria, kaip vienas neįprasčiausių Australijoje. Šis 34 aukštų pastatas, įsikūręs „Auksinėje pakrantėje“ (angl. Gold coast) savo išore atspindi šalia esančio vandenyno bangavimą. Statinio vingiai yra ne tik estetiškai gražūs, bet ir praktiški – karštuoju periodu terasose jie sukuria šešėlį. 2006 metų statybos pastatas yra tiek komercinės, tiek gyvenamosios paskirties.

Įspūdingiausias planuojamas

Melburno mieste planuojama statyti Australia 108 dangoraižį, kuris bus pats aukščiausias ir moderniausias žemyne. Pirmieji dangoraižio projektai buvo atmesti  dėl kraštovaizdžio darkymo, tačiau galiausiai šio milžino statybos buvo patvirtintos ir jau 2014 metais pastatas bus pradedamas vystyti.

Statinyje planuojama įrengti 6 žvaigždučių viešbutį, 600 butų bei 4.500 m2 ploto skirti biurams.

Dangoraižio dizainas išsiskiria tuo, kad jame buvo bandoma integruoti kinų geometrinę sistemą Feng shui, o pastato aukštyje, aukštų skaičiuje ir pavadinime dominuoja skaičius 8, simbolizuojantis gerovę ir saugumą.

Baiminamasi, kad 388 metrų aukščio, 108 aukščių dangoraižis sukurs 1,7 km ilgio šešėlį, keliantį diskomfortą daliai miesto gyventojų.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580