Naujienos

naujienos
naujienos
2017. 06. 07

Dviračių infrastruktūra verslo centruose

Itin dideli naujų biurų pasiūlos mastai (2017 m. – 84.000 kv. m; 2018 m. – 40.750 kv. m) skatina konkurenciją tarp NT plėtotojų, taip priverčiant juos kelti naujai vystomų verslo centrų kokybinius bei kiekybinius parametrus. Verslo centrai diegia naujausias inžinerines sistemas, investuoja į verslo centro vizualinį bei funkcinį išskirtinumą bei nuomininkams siūlo vis platesnį paslaugų spektrą. Dviračių infrastruktūros formavimas (dviračių saugyklos, dušai, persirengimo kambariai) verslo centruose pastaraisiais metais jau tampa rinkos praktika siekiant prisitraukti naujus ir išlaikyti esamus nuomininkus.
Žalias ir energetiškai efektyvus verslo centras – tai vis dažniau rinkoje iškylantis ir siektinas verslo centro įvaizdis. Kartu su augančiais investicijų srautais ir patirtimi iš Skandinavijos šalių (išsiskiriančių itin aukšta dviračių kultūra) bei užsienio kompanijų augimu Lietuvoje, kur didžiąją dalį kolektyvo sudaro jauni specialistai, verslo centrai keičiasi, prisitaikydami prie jaunų žmonių poreikių. Svarbu paminėti, kad biuro patalpas kompanija nuomoja pagal savo potencialių darbuotojų poreikius tam, kad biure jie jaustųsi patogiai ir komfortabiliai.
Pastatų techniniai parametrai bei siekis iš verslo centro plėtojimo gauti maksimalią finansinę naudą nesukuria tiek parkavimo vietų automobiliams, kiek nuomininkai jų norėtų turėti. Rinkos praktikoje paprastai verslo centras skiria 1 vietą prie 40 kv. m nuomojamo ploto, o skaičiuojant darbo vietomis, vidutiniškai kas ketvirtas darbuotojas gauna vietą automobilių stovėjimo aikštelėje. Šiuo atveju darbuotojams lieka kelios alternatyvos: parkavimo vietos nuoma, viešasis transportas arba kelionė dviračiu. Paskutinioji alternatyva, be abejo, yra sveikiausia ir maloniausia, tad esant galimybei darbuotojai mielai renkasi kelionę dviračiu. Itin didelis dviračių infrastruktūros privalumas įžvelgiamas verslo centruose esančiuose centrinėje miesto dalyje, kur dviračiu kur kas sparčiau galima įveikti atstumus per ilgus eiti pėsčiomis ir tuo pačiu per trumpus važiuoti automobiliu (dėl piko ar sudėtingu parkavimo sąlygų). Šį privalumą įžvelgė verslo cento B Nordic 26 (J. Basanavičiaus g. 26) plėtotojai, kurie savo nuomininkams pasiūlė ne tik dviračių saugyklas ir persirengimo kambarius, bet tuo pačiu ir nemokamą dviračių nuomą, kuria klientai gali naudotis vykstant verslo pietų ar keliaujant į susitikimą netolimoje kaimynystėje. Tokie sprendimai yra naudingi ne tik nuomininkams, tai tuo pačiu padeda sumažinti  automobilių srautus, puoselėti sveiką gyvenseną bei tausoti gamtą.
 
 
 
Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580