Naujienos

naujienos
naujienos
2017. 01. 03

Svarbiausi 2016 m. įvykiai biurų rinkoje

2016 m. buvo itin aktyvūs – išvydome daug naujai vystomų verslo centų, NT plėtotojai pradėjo dairytis alternatyvų sostinei ir dalį savo investicijų perkėlė į Kauną bei vis daugiau dėmesio buvo skiriama kompleksiniams, didelės apimties projektams, kur biurų pastatus papildo prekybinės patalpos, viešbučiai ar gyvenamieji kompleksai.

Trumpai apžvelkime tai, kas svarbiausio įvyko per 2016-uosius:

  • 2016 m. sausio mėn. išduotas statybų leidimas biurų komplekso „3 Burės“ plėtrai. Švedų investicinis fondas „East Capital“ 13.000 kv. m ploto verslo centrą planuoja įgyvendinti 2018 m. Vienas didžiausių bankų Lietuvoje „Swedbank“ paskelbė, jog pasirašė nuomos sutartį dėl 8.000 kv. m ploto patalpų nuomos šiame verslo centre.
  • „Maxima LT“ Naugarduko g. pradėjo statyti 16.700 kv. m komercinį kompleksą. Šį projektą sudarys verslo centras (6.800 kv. m) bei dviejų aukštų parduotuvė (4.500 kv. m).
  • NT plėtros bendrovė „MG Valda“ pradėjo vystyti A klasės verslo centrą „Park Town“ adresu Lvovo g. 105A. Dviejų pastatų komplekso plotas iš viso sudarys 22.000 kv. m, o jį įgyvendinti planuojama iki 2018 m. Projektą planuojama sertifikuoti pagal tarptautinę vertinimo sistemą BREAM, o kartu integruoti ir sukurti žalias zonas aplinkinėje teritorijoje.
  • Investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management" paskelbė tarptautinį architektūrinį konkursą naujam komercinės paskirties pastatui adresu Konstitucijos pr. 18B. Konkursą laimėjo architekto Danielio Libeskindo architektūros studijos „Studio Libeskind“ projektas, sukėlęs diskusijų bangą apie jo tinkamumą šiai teritorijai. „Lords LB Asset Management“ taip pat pasirašė viešbučio valdymo sutartį su „Carlson Rezidor Hotel Group“, kur įsikurs pirmasis Lietuvoje „Radisson Red“ prekinio ženklo viešbutis. Kartu su viešbučiu planuojama teikti ir biurų nuomos paslaugas, o bendros investicijos turėtų siekti apie 40 mln. EUR.
  • „M.M.M Projektai“ pradėjo vystyti verslo centrą Saltoniškių g. 7. Šiame 12.000 kv. m ploto bei 6 aukštų pastate įsikurs „Danske Bank“ globalių paslaugų centras. Kompanija šioje teritorijoje iš viso planuoja įgyvendinti 4 tokius biurų projektus į kuriuos investuos per 100 mln. EUR.
  • NT plėtros bendrovė „Via Sportas“ pranešė apie planuojamą 40 mln. EUR vertės investiciją į naują verslo centrą šalia sostinės parodų ir kongresų centro „Litexpo“. Parodų g. 1 kompanija projektuoja 31.500 kv. m ploto verslo centrą, kur pirmuosiuose aukštuose planuojama įrengti komercines patalpas, o likusiuose – biurus.
  • Lietuviško kapitalo NT plėtotojas „EIKA“ pranešė apie savo planus įgyvendinti daugiafunkcinį projektą centrinėje Vilniaus dalyje, ties Gedimino pr., Dainavos g. ir V.Kudirkos g. sankryža. Istorinė miesto dalis pasipildys reprezentatyviu, 18.000 kv. m komerciniu kompleksu, kur įsikurs 4 žvaigždučių viešbutis „Hilton Garden Inn“, verslo centras su prekybinėmis patalpomis bei prabangių apartamentų kompleksas.
  • Nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo kompanija „VPH“ paskelbė apie savo planus vystyti komercinį prekybos, paslaugų ir biurų kompleksą sklype, kuris ribojasi su Vikingų g. esančia „IKEA“ bei prekybos slėniu „Nordica“. Preliminariais paskaičiavimai kompanija planuoja investuoti apie 80 mln. EUR.
  • „Vastint Lithuania“ informavo apie savo planus investuoti per 100 mln. EUR į naują verslo centrų kompleksą „Business Garden Vilnius“. 65.000 kv. m nuomojamo ploto biurų pastatų statybas priešais parodų ir kongresų rūmus „Litexpo“ pradėti planuojama jau 2017 m. Be jau minėto projekto, NT plėtros kompanija „Vastint Lithuania“ vykusiame aukcione už 12,35 mln. EUR įsigijo ligoninės teritoriją Žygimantų g. , kur planuoja vystyti komercinės paskirties kompleksą.
  • Baigta statyti ir oficialiai atidaryti pirmoji biurų centro „Quadrum“ dalis. Norvegijos kapitalo kompanija „Schage Real Estate“ į šį kompleksą investavo apie 84 mln. EUR, o jame jau įsikūrė tokios kompanijos, kaip „DNB“, „Avion Express“, „Tark Grunte Sutkiene“, „Unity“, „Agrowill group“.
  • Danijos kapitalo įmonė „Asgaard Property“ paskelbė apie du naujai vystomus verslo centrus Vilniuje, kur kompanija planuoja investuoti 13,5 mln. EUR. Pirmasis jų rinką papildys 5.600 kv. m verslo centras „B Nordic 26“, įsikursiantis buvusioje „DNB“ banko būstinėje jau 2017 m. I ketv. Kompanija taip pat pradėjo vystyti A klasės verslo centrą Ukmergės g. „Asgaard Keys“, kuris iki 2017 m. pabaigos rinką papildys 4.100 kv. m nauju nuomojamu plotu.
  • Kompanija „Hanner“ užbaigė 30 mln. EUR kainavusio verslo centro „City“ statybas. Naujasis 19.000 kv. m verslo centras baigtas statyti adresu Žalgirio g. 90, Vilnius. Šį verslo centrą jau pasirinko tokios kompanijos, kaip „Gjensidige“, „Kelprojektas“, „Strong Point“, „FCR Media“.
  • Kompanija „Urban Inventors“ („SBA Koncerno“ dalis) pranešė apie planuojamą statyti biurų kompleksą Jonavos g. 7, Kaune. Numatoma, kad naujasis A klasės verslo centras sieks 11.000 kv. m, o jį sudarys trys 4 aukštų pastatai.
  • „Imlitex Holdings“ pradėjo verslo centro statybas Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. 37, kur planuojama pastatyti 11.500 kv. m, A klasės biurų pastatą. Skaičiuojama, jog investicijos į šį projektą turėtų siekti per 14 mln. EUR, o rangos darbus atliks bendrove „YIT Kausta“.
  • „Vičiūnų grupė“ pranešė apie savo planus statyti naują biurų pastatą „Magnum“ vietoje apleisto „Respublikos“ viešbučio. Teritorijoje planuojami du biurų pastatai, kurie kartu sudarys 20.000 kv. m. Numatoma investicija į projektų vystymą – 20 mln. EUR.
Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580