Naujienos

naujienos
naujienos
2016. 11. 02

Vystomi verslo centrai keičia žaidimo taisykles

Pastaruoju metu turbūt daug kam nustebimą ar net šiokį tokį nerimą kelia gausybė Vilniaus mieste besisukiojančių kranų, kurie lipdo ir į viršų kelia naujus stiklinius milžinus. Iš pirmo žvilgsnio tai byloja apie sėkmingą šalies ekonominį ciklą bei tinkama linkme besivystantį vidaus verslą, tačiau pažvelgus kiek giliau galima numatyti, kad šie naujieji verslo centrai yra orientuoti į dideles tarptautines kompanijas, kurioms plėstis Lietuvoje yra itin palanku. Kvalifikuotų darbuotojų gausa, gebėjimas kalbėti dviem, trim ar net daugiau kalbų ir palyginti su Vakarais nedidelis darbo užmokestis yra viskas, ko reikia paslaugų centrui, perkeliančiam žemesnės grandies padalinius iš vakarų į rytus.
Kalbant skaičiais, šiuo metu Vilniuje yra apie 560.340 kv. m* bendrojo ploto spekuliatyviuose verslo centruose, tuo tarpu iki 2017 m. rinka pasipildys dar 72.466 kv. m, o tai sudaro net 12,9 % visos pasiūlos. Šie įspūdingi skaičiai, kurie nustebintų net ir prieš kriziniu periodu, byloja apie augančią paklausą, o tuo pačiu tai akivaizdžiai padidins verslo centrų vakansiją ir sukurs palankesnes sąlygas nuomininkams derybiniu atžvilgiu. Dėl augančios konkurencijos verslo centrų vystytojams darosi vis sunkiau išsiskirti rinkoje, tad jie tampa išradingesni  ir savo potencialius nuomininkus bando pritraukti itin moderniais inžineriniais sprendimais, tarptautiniu lygmeniu pripažintais sertifikatais ar papildomomis paslaugomis, orientuotomis į jaunąją kartą.
2016 m. yra tarsi lūžio taškas tarp nuosaikaus, apskaičiuoto ir rinkos tendencijas sekančio verslo centrų vystymo ir itin sparčios, oportunistinės plėtros. Šie metai rinką iš viso papildys apie 102.466 kv. m, o tarp verslo centrų vystytojų išgirsime Norvegijos, Suomijos, Danijos bei Lietuvos kompanijų pavadinimus.
 
Verslo centras Vystytojas Bendras plotas, kv. m Statybų metai
Quadrum (I etapas) Schage Real Estate 30.000 2016 m. III ketv.
Green Hall II SBA 8.566 2016 m. IV ketv.
City Hanner 20.000 2016 m. IV ketv.
Fabrikas Žia Valda 10.300 2016 m. IV ketv.
Delta Technopolis 21.640 2016 m. IV ketv.
Highway Inreal Valdymas 5.420 2016 m. IV ketv.
B Nordic 26 Asgaard Property 6.540 2016 m. IV ketv.

Naujieji verslo centrai mūsų šalyje ne tik formuos tinkamas sąlygas kurtis užsienio kompanijoms, bet ir sukurs naujų darbo vietų, didins šalies konkurencingumą tarptautiniu lygmeniu bei formuos Lietuvos, kaip augančios ekonomikos įvaizdį. Žvelgiant į visą tai iš arčiau, konkurencija tarp NT vystytojų bus akivaizdžiai naudinga nuomininkams ir tai lems mažėjančias nuomos kainas, palankesnes sutarčių sąlygas bei didesnį dėmesį kiekvienam klientui. Panašu, kad ateina palankus metas ieškoti naujų biuro patalpų.

 
*Spekuliatyvūs verslo centrai ir administracinės patalpos pastatytos nuo 2000 m. ir turinčios virš 5.000 kv. m nuomojamo ploto.
Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580