Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 01. 02

Atnaujintos verslo centro “Baltic Hills” statybos

Sostinėje atnaujinamas trijų mažaaukščių A klasės biurų pastatų projektas Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių sankirtoje, naujai besiformuojančiame biurų kvartale. Anot projekto vystytojų, „Baltic Hills“ vardu pavadintas biurų kompleksas yra orientuotas į dideles tarptautines kompanijas.

„Baltic Hills“ kompleksą sudaro trys pastatai, kurių bendras plotas siekia 10000 kv.m. Į šį kompleksą prieš dvejus metus buvo investuota 20 mln. Lt. Statyboms užbaigti dar prireiks apie 35 mln. Lt.

„Šiemet pajutome rinkos pagyvėjimą ir jau vyksta derybos su keliais potencialiais nuomininkais, – sako projekto plėtotojas bendrovės ŽVC direktorius Donatas Minkus. – Biurų statybą pradėsime iškart po to, kai pasirašysime pirmąsias nuomos sutartis, o statybas planuojame baigti per 9-12 mėnesių“.

Pasak D.Minkaus, „Baltic Hills“ biurų projektas buvo parengtas ir pradėtas vystyti 2007 metais, o 2008 metais Vilniuje smukus biurų nuomos paklausai, komplekso statyba buvo sustabdyta.

Trys identiški „Baltic Hills“ pastatai išsiskiria ne tik architektūra, naujausiomis statybos technologijomis, bet ir savita „atskiras pastatas – atskirai kompanijai“ koncepcija. Kiekvienas šių keturaukščių pastatų savo plotu (3300 kv. m.) optimaliai atitinka bet kurios stambios tarptautinės ar vietinės bendrovės poreikius. Taip pat gali būti nuomojami ir atskiri aukštai, kurių vieno plotas siekia maždaug 1000 kv. m. Požeminėse aikštelėse numatyta 380 automobilių stovėjimo vietų.

Pastatus suprojektavęs architektas Audrius Ambrasas sako, kad dideli ir erdvūs plotai viename lygyje – tai vienas iš daugelio mažaaukščių biurų pastatų privalumų. Tokiose patalpose kur kas patogiau dirbti, tarpusavyje bendrauti, išdėstyti darbo vietas, nei dangoraižyje, kur didelei kompanijai tektų kurtis skirtinguose aukštuose.

Nekilnojamojo turto bendrovės „Resolution“ parengta Vilniaus biurų rinkos analizė rodo, kad pastaruoju metu juntamas A klasės biurų patalpų, tinkamų didelėms kompanijoms, stygius.

„Iš visų A klasės biurų Vilniuje šiuo metu laisvi yra vos 5 procentai. Tai pakankamai didelis užimtumas lyginant su kitais Europos miestais, todėl mes prognozuojame, kad jų paklausa išliks stabili, o biurų nuomos kainos jau kitąmet gali išaugti“, – sako „Resolution“ vadovas Ričardas Čepas.

Šaltinis: Delfi.lt

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580