Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 01. 25

Netrukus pradės kilti naujas verslo centras Konstitucijos pr. 21

Vilniuje, Konstitucijos prospekte, kyla nemažas A klasės biurų kompleksas. Nekilnojamojo turto plėtotoja, norvegų kapitalo bendrovė „Schage Real Estate“ skaičiuoja, kad projekto vertė siekia 220 mln. Lt. Šią vasarą įmonė pradės ieškoti klientų, norinčių įsikurti būsimuose biuruose.

„Sunkmečiu parengėme detalųjį planą, turime architektų konkurso nugalėtoją. Kol gausime leidimą statyti – jo
tikimės per 12 mėnesių – parengsime techninį projektą“, – kalba Kjetilis T. Hanssenas, UAB „Schage Real Estate“ (buvusi „Sektor Real Estate“) generalinis direktorius.

Jis pasakoja, kad įmonei priklausančioje teritorijoje, Vilniuje, Konstitucijos pr. 21, iškils trys pastatai, jų plotas 43.000 kv. m. Plotas skaičiuojamas be požeminių aikštelių.

„Vienas pastatas bus padalintas ir iš tiesų atrodys lyg kompleksą sudarytų keturi pastatai. Manome, kad viename iš jų galėtų būti viešbutis. Tik reikia rasti partnerį, kuris viešbutį valdytų, nes tai ne mūsų specializacija. Mėginsime pritraukti vieną iš stambesnių Norvegijos viešbučių tinklų“, – pasakoja p. Hanssenas. „Schage Real Estate“ skaičiuoja, kad projekto vertė bus apie 220 mln. Lt – be bankų finansavimo jį įgyvendinti būtų nerealu.

„Kalbamės su bankais – jų finansavimas negali būti didesnis nei mūsų indėlis į projektą. Suvokiame riziką ir, savaime suprantama, patys nepradėsime statyti neturėdami dalies sutarčių su nuomininkais. Su klientais pradėsime dirbti šią vasarą. Manau, nesunkiai rasime nuomininkų ir dėl finansavimo nebus keblumų. Juo labiau, kad mūsų kontroliuojančioji bendrovė stipri ir finansiškai sveika“, – kalba pašnekovas.

Kitas projektas – Šnipiškėse

Ponas Hanssenas neabejoja biurų komplekso sėkme. Anot jo, projektas atitinka šio laiko rinkos poreikius, nes A klasės biurų pasiūla Vilniuje dabar menka. „Gyvenamiesiems projektams dar ne laikas. Nors, jei rasčiau sklypą, idealiai tinkamą daugiabučiui, ir žinočiau, kad žmonės tikrai norėtų ten įsikurti, nepabijočiau investuoti ir į butų statybą. Bet nerizikuočiau lįsti į masinę rinką su projektu, panašiu į kitų trisdešimties plėtotojų“, – pasakoja p. Hansenas. „Schage Real Estate“ vis dar pardavinėja butus „Mikalojaus žiede“ – prabangiame daugiabutyje Vilniaus senamiestyje. Iš 60 butų liko 16. „Visus praėjusius metus iki gruodžio nepardavėme nė vieno, o nuo gruodžio iki šios dienos buvo parduota 10 butų. Esame labai tuo patenkinti. Šis projektas finansiškai nėra labai sėkmingas, bet svarbus mūsų reputacijai“, – pasakoja p. Hanssenas. Jis sako, kad „Schage Real Estate“ gali įgyvendinti nedidelius komercinius projektus jai priklausančiuose sklypuose Vilniuje, Subačiaus ir Vytenio gatvėse. Tačiau po biurų komplekso Konstitucijos prospekte antras pagal dydį ir svarbą bus projektas Vilniaus Šnipiškių gatvėje. „Turime gerą sklypą ir detalųjį planą. Jis leidžia mums statyti 20.000 kv. m. Galbūt šiemet paskelbsime konkursą architektams dėl projekto. Tiesa, dar neapsisprendėme, kam ta vieta tinkamiausia. Visa žemė apie tą sklypą parduota plėtros bendrovėms ir norėtume pirma pažiūrėti, ką jos ketina statyti, – tada bus aiškesnė pačios vietos vizija“, – teigia p. Hanssenas.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580