Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 02. 15

Projektuojamas kvartalas, atgaivinsiantis tykią Gedimino pr. dalį

Įstrižai nuo Lukiškių aikštės, kitoje Gedimino ir V.Kudirkos gatvių sankryžoje projektuojamas kvartalas turėtų atgaivinti kol kas tykią Gedimino prospekto dalį: pastatų pirmuose aukštuose galėtų būti komercinės patalpos, orientuotos į kvartalą išilgai dalinsiantį pasažą. Pasažas pratęs Dainavos gatvelę, kurios dalis tarnaus kaip įvažiavimas į požeminį 3 aukštų parkingą. Pasak autorių, Kudirkos gatvės išklotinę formuos ne masyvus, o laiptuotas siluetas. Kvartalo pasažas ir kiemas taps visuomeninėmis erdvėmis. Autorių siūlymu, patvirtinus detaliojo plano pasiūlymus, teritorijai tarp Gedimino pr., V.Kudirkos, J.Jasinskio gatvių turėtų būti organizuojamas architektūrinis konkursas.
Ekspertai rekomendavo atsisakyti centrinio pėsčiųjų pasažo: Dainavos gatvė, naudojama įvažiavimui į parkingą, būtų apmirusi viešoji erdvė. Atsižvelgiant į susiklosčiusius traukos taškus ir kryptis (nuo Lukiškių aikštės Jasinskio ir Kudirkos gatvių sankryžos, Tauro kalno link), pasiūlyta pėsčiųjų pasažą formuoti išilgai Kudirkos g. išklotinės: projektuoti įtrauktą pirmą aukštą, kuriame veiktų parduotuvės, paslaugų įmonės, virtinomis atsiversiančios į Kudirkos gatvę.
Taip pat ekspertai rekomendavo formuoti Gedimino-Kudirkos gatvių sankryžą užstatymu, o ne menka žaliąja erdve, paliekant būsimo konkurso dalyviams laisvę apibrėžti konkrečius akcento parametrus.

Atsisiųsti projektą
http://www.architektusajunga.lt

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580