Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 04. 04

Vilniuje išrinktas geriausias architektų projektas Naujamiesčiui

Daugiausiai balsų pelnė „ArchDu“ biuro siūlymas buvusiame pramonės ir sandėlių rajone įrengti žaliąją erdvę.

Beveik mėnesį trukusiose architektų kūrybinėse dirbtuvėse „Naujas veidas Naujamiesčiui“ jauni architektai ieškojo idėjų, kaip keisti Naujamiesčio rajoną, centrinei sostinės daliai suteikiant išskirtinumo ir gyvybės.

Kuris projektas geriausias, buvo palikta spręsti interneto lankytojams. Daugiausia balsų gavo architektų biuro „Archdu“ grupė, pasiūliusi tarp Savanorių prospekto ir T. Ševčenkos gatvės įrengti žaliąją erdvę, o prie pat gatvės buvusius duonos kepyklos pastatus rekonstruoti į loftus ir administracinius pastatus.

„Skaitytojų balsų buvo surinkta iš viso 5 tūkst., iš kurių 1900 – skirti projektui „Žalioji zona Naujamiesty“. Projektas, kuris rodo, kad miestiečiai Naujamiesty vis tik tai nori ne tik tai pastatų, ne tik kažko, susijusio su objektu, o ir žalumos“, – teigė UAB „Spekas“ direktorius Fulvio Cancelli.

Antroji vieta atiteko projektavimo įmonei „Kitos pusės projektai“. Architektai siūlo T. Ševčenkos gatvę rekonstruoti, joje pastatant estakadą – bulvarą pėstiesiems. Taip esą gatvė taptų patrauklia centrine Naujamiesčio ašimi.

Kūrybinių dirbtuvių organizatoriai sako, kad mikrorajono koncepcija – proga į sostinę pritraukti stambių užsienio investuotojų. Iki balandžio su projektais galima susipažinti Italų dizaino namuose Konstitucijos prospekte. Vėliau konkurso organizatoriai sako ieškosią potencialių investuotojų Italijoje.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580