Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 05. 24

Žalia šviesa dangoraižiui prie Neries

Verslininkų planams statyti dangoraižį prie Neries priešinęsi paveldosaugininkai atlyžo, rašo „Vilniaus diena“. Savo ruožtu savivaldybė atsisakė skundo byloje, kurią šią vasarą buvo iškėlusi Kultūros paveldo departamentui (KPD), kai šis sustabdė Raimundo Mieželio, buvusio prezidento Valdo Adamkaus patarėjo, vadovaujamos įmonės „RVM Investments“ užmojus prie Karaliaus Mindaugo tilto, Rinktinės gatvėje, pastatyti 150 m aukščio dangoraižį.

Tuomet KPD baksnojo į griežtą įstatymo raidę, draudžiančią statyti aukštybinius pastatus Vilniaus senamiesčio vizualinėje apsaugos zonoje. Be to, buvo garsiai nuogąstaujama, kad naujasis pastatas užgoš greta minėtos teritorijos įsikūrusį Energetikos ir technikos muziejų. „Vilniaus dienos“ žiniomis, skundas iš teismo atsiimtas visoms šalims – investuotojai, savivaldybei ir departamentui – radus daugmaž tinkamą sprendimą.

„Vilniaus dienos“ žiniomis, skundas iš teismo atsiimtas visoms šalims – investuotojai, savivaldybei ir departamentui – radus daugmaž tinkamą sprendimą. „Kultūros paveldo departamentui, Vilniaus miesto savivaldybei ir investuotojai tariantis dėl to, kaip išspręsti dėl Rinktinės g. 2 detaliojo plano kilusią problemą, išeitis buvo rasta, kaip ir visuomet, kai pasirenkamas dialogas ir bendradarbiavimas“, – informaciją patvirtino KPD direktorė Diana Varnaitė.

Savivaldybė informavo, kad lapkričio pabaigoje miesto taryba pakeitė savo sprendimą dėl teritorijos detaliojo plano. Ji papildomai numatė saugiklius, kaip plėtojant teritoriją bus laikomasi kultūros vertybių apsaugos reikalavimų.

„Taryba priėmė sprendimą, kuriuo įsipareigojo laikytis paveldosaugos reikalavimų. Sumažinus užstatymą Rinktinės g. 2, naujieji statiniai nebeužgoš valstybės saugomo Energetikos ir technikos muziejaus. Tuomet KPD Vilniaus teritorinis padalinys leido investuotojai rengti projektinius pasiūlymus. Bus toliau tobulinami architektūros sprendimai“, – teigė departamento direktorė.

Kad viskas sutarta, sprendimas priimtas, patvirtino ir investuotojos, bendrovės „RVM Investments“, atstovai.

Delfi.lt

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580