Naujienos

naujienos
naujienos
2013. 10. 21

Reikšmingiausi Lietuvos ir įspūdingiausi biurai pasaulyje

 

 

 

 

Reikšmingiausi biurai Lietuvoje

Aukščiausias Baltijos Šalyse

148,30 m aukščio verslo centras „Europa“ yra pripažintas pačiu aukščiausiu ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Šis verslo centras yra 17.069 m2 ploto ir pasižymi ne tik aukščiu, bet ir šiuolaikiškais architektūriniais sprendimais.

Varšuvoje vykusioje apdovanojimo ceremonijoje AB „Hanner“ atstovams buvo įteiktas prestižinis apdovanojimas „CEE Mixed Use Development of the Year 2004”.

Įspūdingiausias eksterjeras

2008 metų statybos verslo centras „1000” savo eksterjere atspindi susuktą 1926 – 1941 m. apyvartoje buvusį 1000 litų banknoto piešinį. Šis pastatas - Kauno pasididžiavimas. Dėl savo įspūdingo išorės dizaino yra įregistruotas Lietuvos rekordų knygoje, kaip didžiausias vitražas šalyje.

Stiklai yra padengti unikalia, ilgaamže marginimo technologija, kuri netrikdo šviesos patekimo į vidų ir nesukelia nepatogumų viduje dirbantiems žmonėms.

Miesto simbolis

2006 metais buvo pastatytas „K ir D“ pastatų kompleksas, kuris jau tapo Klaipėdos miesto simboliu. Pasak statinio architekto, projektu buvo siekiama atkartoti istorinį krašto Fachverko stilių, kuris darniai įsilieja į bendrą miesto kontekstą.

„K“ formos pastatas simbolizuoja Klaipėdos miesto vardą, tai yra Klaipėdos viešbučio priklausinys, kuriame veikia ir biurai. Antroji komplekso dalis savo forma atspindi „D“ raidę, simbolizuoja Dangės upę ir yra pritaikytas gyvenamajai paskirčiai.

 

Įspūdingiausi biurai pasaulyje

Įmonė prekiaujanti ekstremalaus sporto inventoriumi, savo patalpose įrengė riedlenčių parką. Tokiu būdu darbuotojai gali atsipalaiduoti bei entuziastingai propaguoti savo mėgiamą sportą. Šiuo metu vienas įspūdingiausių projektų pasaulyje yra naujasis Apple biuro pastatas, kurio dydis sieks apie 280.000 m2. Manoma, kad šis pastatas pakeis 30 jau esamų kompanijos biurų. Projekte didelis dėmesys bus skiriamas natūraliai aplinkai, patogumams, laisvalaikiui ir ypač - privatumui.

2.637 m2 biuras Amsterdame patvirtina A.Enšteino mintį, kad „genialumas slypi paprastume“. Visi baldai šiame biure yra sukurti tik iš medinių palečių. Šis sprendimas įmonei padėjo ne tik sutaupyti lėšas biuro įrengimui, bet ir sukurti neformalią, kūrybiškumą skatinančia aplinką. Ženevoje esanti Logistikos kompanija Cargo savo biuro patalpas papildė net 16 jūrinių konteinerių, kurie biure atlieka darbo ar susitikimo kambarių funkcijas. Modernios kompanijos biuro patalpos ir spalvoti jūriniai konteineriai tarpusavyje kontrastuoja, aplinkai suteikdami žaismingumo ir laisvumo jausmą.

Išradingai pritaikydamas nebrangias medžiagas, kėdes ir stalus pirkdamas „blusų turguje“, o susitikimų kambarį sukūręs iš metalinio lanko ir ant jo pakabintų šaldytuvo užuolaidų, Bobas Gudsonas (angl. Bob Goodson) 5.200 m2 patalpas San Franciske pavertė svajonių darbo vieta. Visa tai jam kainavo vos 25.000 dolerių (~63,7 tūkst.Lt). Kompanijos Lego biuro dizainas remiasi keliomis pagrindinėmis vertybėmis: malonumas, vieningumas, kūrybiškumas, vaizduotė. Interjeras, įkvėptas pagrindinių vertybių, pasižymi spalvingumu, neįprastomis detalėmis (pavyzdžiui gigantiškais lego kubeliais ar čiuožyklomis) ir svarba, teikiama natūraliam apšvietimui.
Baltojo kalno biuras „White mountain office“ yra įsikūręs 30 metrų po žeme, Stokholme. Erdvė, kuri anksčiau buvo skirta apsaugai atominio sprogimo atveju, tapo vienu įspūdingiausių biurų. Raminantis vaizdas pro langą ir pasivaikščiojimas gamtoje pietų pertraukos metu. Tai biuras šalia Madrido, kuris yra natūralios gamtos apsuptyje.


Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580