Naujienos

naujienos
naujienos
2017. 01. 11

Darbo vietų nuomos privalumai tradicinės nuomos atžvilgiu

Pastaruoju metu NT rinkoje gausu pokyčių – į Lietuvą žengia daugybė tarptautinių kompanijų, vystomas rekordiškai didelis naujų biurų plotas, ilgą laiką kirtusios vakansijos metų pabaigoje ėmė augti. Be abejo, NT plėtotojai šiuo sudėtingu periodu siekia išlikti konkurencingi rinkoje, o tai juos veda prie inovatyvių sprendimų, tad rinkoje ima įsivyrauti darbo vietų nuomos modelis.
 
Darbo vietų nuoma seka bendras klientų poreikių tendencijas, o svarbiausios jų – paslaugą gauti kuo greičiau, paprasčiau ir patogiau. Ši alternatyva klientams yra naudinga tuo, kad nuomininkas sumokėjęs fiksuotą sumą gali pamiršti apie visas papildomas išlaidas, kurių yra gausybė. Remiantis dabartinėmis rinkos sąlygomis, A klasės verslo centruose nuomininkas savo ruožtu turi padengti praktiškai visas išlaidas – nuo komunalinių mokesčių, patalpų priežiūros, valymo iki draudimo ar NT mokesčio. Verslo centruose galutinis patalpų įsirengimas (pertvaros, baldai) yra perleidžiamas ant nuomininko pečių, o papildomai nuomininkai moka ir procentinę dalį už bendrųjų erdvių naudojimą. Siekiant išvengti visos šios mokesčių painiavos, kuri pradinę nuomos kainą dažnai praktiškai dvigubina, verta pasvarstyti apie darbo vietos nuomą.
 
Šis nuomos tipas yra itin populiarus tarp smulkių įmonių, komandų vykdančių trumpalaikius projektus ar ieškant laikinos nuomos alternatyvos, kol įmonė galutinai įsirengs savo ilgalaikes patalpas.

Darbo vietų nuomos pranašumai:

  • Fiksuotas, nekintantis nuomos mokestis (įskaitant komunalinius mokesčius, administratorės paslaugas bei kitus papildomus mokesčius);
  • lankstus nuomos termino pasirinkimas (nuo 1 dienos iki kelių metų);
  • skirtingos darbo vietų išdėstymo alternatyvos  – galimybė darbo vietą nuomotis bendrose erdvėse ar kaip atskirą kabinetą;
  • suteikiama pilnai įrengta ir aprūpinta darbo vieta, nereikalaujanti papildomų išlaidų;
  • kompanijos adreso registracija;
  • papildoma posėdžių salių ar susitikimų kambarių nuoma pagal poreikį.

Šiuo metu Vilniaus mieste darbo vietos nuomą siūlo šie verslo centrai: B Nordic 26 (J. Basanavičiaus g. 26), Workland (Gedimino pr. 20), UMA by Technopolis (J.Balčikonio g. 9), Regus (Vilniaus g. 31), Baltic Business Centre - Quadrum (Konstitucijos pr. 21), Deal Station – NBP group (Perkūnkiemio g. 6), Vilnius Tech Park (Antakalnio g. 17), Rise Vilnius (Gynėjų g. 14) bei keli smulkesni verslo centrai.

Žvelgiant į verslo centrų nuomos kainas, darbo vietos nuoma centrinėje Vilniaus miesto dalyje svyruoja vidutiniškai nuo 200 iki 300 EUR nuomojantis bendrosiose erdvėse bei 230-350 EUR renkantis vietą atskiruose kabinetuose (paprastai po 2 ar daugiau darbo vietų). Papildomai, pagal poreikį, klientai gali nuomotis susitikimų kambarius su 30 ir daugiau sėdimų vietų (20-55 EUR/h) bei kiek mažesnius, 4-8 sėdimų vietų (10-35 EUR/h). Svarbu pažymėti, kad dalis verslo centrų šią paslaugą siūlo nemokamai, priklausomai nuo nuomojamų darbo vietų skaičiaus. Esant poreikiui, klientai gali išsinuomoti ir parkavimo vietą šalia verslo centro (35-100 EUR/mėn.), kurios kaina priklauso tiesiogiai nuo verslo centro lokacijos bei laisvų ir užimtų automobilių stovėjimo vietų santykio.

Įvertinus kainodarą, darbo vietos nuoma yra patraukli alternatyva įmonėms ar fiziniams asmenims, kuriems reikalinga prestižinė ir patogi darbo aplinka, o darbo vietų reikia kuo sparčiau. Galutinė nuomos kaina remiasi į papildomus įmonės poreikius, reikalavimus bei derybinę poziciją. Į rinką žvelgiant retrospektyviai,  per pastaruosius metus buvo matomas intensyvus šios paslaugos augimas, o tai byloja ir apie augančia paklausą.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580