Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 07. 17

Jūrinių konteinerių konversija į biurus

Pasaulyje kyla vis daugiau ekologijos ir gamtos apsaugos problemų, tad žmonės ima mąstyti kūrybiškiau.  Iš pirmo žvilgsnio skirti visiškai kitam tikslui, jūriniai konteineriai gali tapti nauja jūsų darbo vieta.

Paskutiniais metais uostai yra vis labiau apkraunami bereikalingai jūriniais konteineriais, viso to priežastis paprasta - įmonės užsiimančios eksportu, juose atgabena savo prekes, tačiau tuščią konteinerį transportuoti atgal yra tiesiog per brangu, pigesnė alternatyva yra tiesiog nusipirkti naują. Dėl šios priežasties nemažai jų uostuose yra paliekami ir nenaudojami.

Ši tendencija skatina alternatyvius konteinerių panaudojimo būdus, iš jų formuojant namus, poilsio vietas ar biurus. Konversijos populiarėja dėl kelių priežasčių: konteineriai yra lengvai transportuojami, juos paprasta formuoti apjungiant ir kuriant didesnes erdves. Rinkos atžvilgiu tai kainuoja nedaug bei suteikia visišką laisvę, nes mobiliems moduliams statybos leidimas nėra būtinas, tad biurą galite įsirengti ir gamtoje. Jie  yra labai patvarūs ir atlieka savo funkcijas metų metus. Tokio tipo darbo vietų formavimas yra itin paklausus tarp rinkoje startuojančių įmonių, kurioms biuro reprezentatyvumas nėra prioritetas.

Žvelgiant į mūsų šalį, toks konteinerių panaudojimo būdas dėl savo lokacijos yra populiariausias Klaipėdoje. Šie biurai nereikalauja didelių investicijų, o konteinerių Klaipėdos uoste apstu, tačiau nedidelės pradinės finansinės sąnaudos sukelia ir tam tikrą diskomfortą. Vasaros metu metalinis naujo tipo biurų paviršius stipriai įkaista, o tai siekiant efektyviai dirbti, reikalauja tinkamos vėdinimo sistemos įrengimo. Žiemos periodu – atvirkščiai, norint dirbti žvarbių žiemų metu, reikia pasirūpinti patalpų apšiltinimu ir įrengti tinkamą šildymo sistemą. Būtent šios papildomos investicijos ir verčia sudvejoti tokio tipo biurų ekonomiškumu.

Lietuvoje turbūt labiausiai išpopuliarėjusi jūrinių konteinerių panaudojimo alternatyva – sodo namelis ar vasarnamis. Manoma, kad tai yra efektyviausias konteinerių panaudojimo būdas mūsų klimato zonoje, nes nereikalauja didelių papildomų investicijų šildymui bei suteikia laisvę greitai ir be papildomų teisinių suvaržymų įsirengti poilsio vietą gamtoje.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580