Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 04. 28

Įdomiausi biurai Afrikoje

Biuraivilniuje.lt tęsia naujienų seriją apie įdomiausius biurus skirtinguose pasaulio žemynuose. Šį kartą iš arčiau pažvelgsime į labai kontrastingą ir daugeliui dar nepažintą žemyną - Afriką.

Miestas, turintis daugiausiai dangoraižių
Afrikos žemyno miestas, turintis daugiausiai dangoraižių – Johannesburg (PAR). Šiame mieste yra vos 3 dangoraižiai (aukštuminiai pastatai siekiantys 150 m ir daugiau). Populiacijos atžvilgiu tai yra didžiausias miestas Afrikos žemyne, o globaliu mastu - didžiausias miestas pasaulyje, kurio nesupa vandens telkinys (ežeras, upė, vandenynas).
Įsikūręs kaip auksakasių miestelis, Jogannesburgas ilgainiui plėtė savo veiklos sferas ir investavo į bankininkystę, prekyba, transporto bei įvairių medijų vystymą. Tokiu būdu miestas tapo finansinio sektoriaus lyderiu šalyje, kuris sukuria 16%PARbendrojo vidaus produkto.
Aukščiausias

 

Carlton centre yra 50 aukštų dangoraižis, kuriame yra įsikūrę biurai bei prekybos centras. Jis buvo pastatytas 1973 m. ir jau 41 metus išlieka aukščiausiu pastatų Afrikos žemyne, siekiančiu 223 metrus.

Dangoraižio dizainas buvo kuriamas Amerikos kompanijos Skidrmore, Owings and Merrill. Statybos prasidėjo 1960 metais, tačiau dėl ekonominių trukdžių pastatas buvo atidarytas tik 1973 m.
2008 m. dėl ekonominės krizės prekybos centras beveik visiškai ištuštėjo. Šiuo metu biurų užimtumas jame siekia 93% ,o prekybos patalpų 65%. Siekiant užpildyti tuščias prekybos patalpas yra planuojama dalį pastato transformuoti į viešbutį ir teikti apgyvendinimo paslaugas.
Brangiausias

Brangiausias biurų dangoraižis Afrikoje yra 40 milijonų JAV dolerių kainavęs dangoraižis 88 on field. Šis 26 aukštų, 24.500 m2 dangoraižis buvo pastatytas Durban mieste, Pietų Afrikos respublikoje. 1985 m. statybos pastatas iki šiol yra brangiausiai kainavęs biurų pastatas Afrikos žemyne. 146,5 metrų aukščio statinys yra 7-asis žemyne pagal savo aukštį.

 

Įspūdingiausias planuojamas

Ugandoje, Kampala mieste yra planuojama statyti įspūdingą 100.000 m2 dangoraižį, kuris jau yra vadinamas rytų Afrikos prekybos centru.

Suprojektuotas Londono architektų, gigantiškas 60 aukštų statinys bus vystomas, kaip gyvenamasis ir prekybinis pastatas.

2010 m. buvo paskaičiuota, kad statybų kaina gali siekti 750 milijonų JAV dolerių.

Miesto vyriausybė šiuo metu ieško investuotojo, galinčio finansuoti dalį statybų kainos, iš kurio per artimiausius 30 m. dangoraižį planuojama išpirkti. Būsimo aukščiausio pastato Afrikoje statybos turėjo prasidėti 2011 m., tačiau dėl užtrukusios investuotojų paieškos, statybos buvo atidėtos.
Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580