Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 03. 31

Įdomiausi biurai Azijoje

Biuraivilniuje.lt tęsia naujienų seriją apie įdomiausius biurus skirtinguose pasaulio žemynuose. Šį kartą dėmesį skiriame Azijai, turinčiai gausybę dangoraižiais pripildytų miestų.

Miestas, turintis daugiausiai dangoraižių

Azijos žemyno miestas, turintis daugiausiai dangoraižių – specialusis administracinis Honkongo regionas. Šioje teritorijoje yra net 295 dangoraižiai ir tai yra miestas, turintis daugiausiai dangoraižių pasaulyje.

Daugiausiai dangoraižių turintys Azijos miestai:

  1. Honkongas - 295
  2. Dubajus (Jungtiniai Arabų Emyratai) - 140
  3. Šanchajus (Kinija) - 116
  4. Tokijas (Japonija) - 79
  5. Guangdžou (Kinija) - 78
Aukščiausias

 

(Arab.) Burj Khalifa dar žinomas, kaip Burj Dubai buvo pastatytas per 5 metus (2004 – 2009 m.) ir tapo aukščiausiu statiniu visame pasaulyje. Pastato aukštis siekia 823,8 metrus, o plotas beveik 310.000 m2.

Tai yra mišrios paskirties pastatas, kuriame yra 30.000 butų, devyni viešbučiai, prekybos centras, biurai, o pastatas yra apsuptas dirbtinio 12 hektarų ploto ežero. Šis pastatas buvo statomas siekiant Dubajaus ekonomiką paversti mažiau priklausomą nuo naftos išgavimo ir pritraukti papildomus turistų srautus, taip generuojant pajamas iš turizmo.

Brangiausias

Brangiausias administracinės paskirties dangoraižis Azijoje yra 1,8 milijardo JAV dolerių kainavęs Taipei 101 verslo centras. Nuo 2004 iki 2009 m. pabaigos tai buvo didžiausias pasaulio dangoraižis, kuris 2011 m. buvo pripažintas vienu energetiškai efektyviausiu dangoraižiu visoje Azijoje.

Pastatą sudaro 101 aukštas virš žemės bei 5 aukštai po žeme. Dangoraižis savo eksterjeru simbolizuoja technologijos evoliuciją. Postmodernistiniame stiliuje derinami tradiciniai elementai su moderniomis detalėmis.

Neįprasčiausias

Vienas neįprasčiausių Azijos dangoraižių yra Šiaurės Korėjoje, Pyongyang mieste. Šis 105 aukštų viešbutis buvo statomas nuo 1987 metų, tačiau dėl finansinių sunkumų šalyje statybos buvo sustabdytos 1992 m. ir vėl atnaujintos po 16 metų. 2012 m. buvo užbaigtas statinio eksterjeras, tačiau viešbučio atidarymo data dar neskelbiama.

Piramidės formos pastatas susideda iš trijų ašių, kurios kylant susijungia. Pastatas turėjęs būti aukščiausiu pasaulyje viešbučiu, šiuo metu yra 49 dangoraižis pagal aukštį. Pastato konceptą planuojama kiek pakoreguoti ir papildyti butais bei komercinio tipo patalpomis.

Įspūdingiausias planuojamas

Projektas paskelbtas 1989 metais Tokijuje, tačiau dar nerealizuotas ir iki šiol atrodantis kiek utopiškai.

Buvo planuojama statyti 1.000 metrų aukščio ir 400 metrų pločio dangoraižį, kurio bendras plotas turėjo sudaryti 8 km2. Dangoraižyje siekiama apgyvendinti 35 – 36 tūkstančius gyventojų. Šis modernus statinys turėjo susidėti iš 14 skirtingo dydžio plokščių, kuriose būtų įrengiami butai, komercinės patalpos bei viešbutis.

Projekto rengimo metu, žemės kaina Tokijuje buvo pati didžiausia pasaulyje, tad architektų teigimu gigantiškas pastatas buvo planuojamas ne tik tam, kad padaryti įspūdį pasauliui, bet ir investiciją paversti kuo pelningesne.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580