Patalpų pagerinimo darbai. Kas už juos mokės?

TEMA: Patalpų pagerinimo darbai. Kas už juos mokės?

Situacija: Atstovavau klientą, kurio pagrindinis reikalavimas, kad būsimos administracinės patalpos nebūtų verslo centre.

Problema: Klientui buvo pasiūlytos patalpos, kurios jam tiko plotu, kaina ir lokacija, tačiau patalpose reikėjo atlikti nemažai vidaus darbų, siekiant biurą maksimaliai pritaikyti kliento poreikiams. Patalpų savininkas sutiko, kad patalpose butu atliekami pakeitimai, bet nesutiko finansuoti remonto išlaidų ir pasiūlė, kad klientas pakeitimus darytų savo lėšomis.

Sprendimas: Klientas pasiskaičiavo, kad investicijos kurios būtų skirtos pertvarų statymui yra per didelės ir nusprendė svarstyti kitas alternatyvas. Kadangi klientui biuras iš esmės patiko, derybose su savininku buvo panaudotas argumentas, jog aš atstovauju klientą ir komisinį mokestį man moka klientas, o ne patalpų savininkas. Su patalpų savininku sutarėm, kad jis skirtų komisinio dydžio piniginę sumą patalpų pagerinimo darbams, kuri paprastai yra skiriama brokeriui už atliktą darbą. Savininkui toks pasiūlymas tiko.

Viktorijos komentaras: Atstovaujant klientą visada norisi rasti tinkamiausią sprendimą, kuris tenkintų abi šalis. Šioje situacijoje buvo rastas teisingiausias ir visoms šalims priimtinas spendimas.

Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580