Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 03. 03

Įdomiausi biurai Pietų Amerikoje

Biuraivilniuje.lt tęsia naujienų seriją apie įdomiausius biurus skirtinguose pasaulio žemynuose. Šį kartą apžvelgsime Pietų Amerikos biurus: pristatysime miestą, turintį daugiausiai dangoraižių, aukščiausius bei neįprasčiausius pastatus bei įspūdingą planuojamą projektą.

Miestas, turintis daugiausiai dangoraižių

Daugiausiai dangoraižių (aukštuminių pastatų, siekiančių 150 m ir daugiau) turintis Pietų Amerikos miestas yra São Paulo, esantis Brazilijoje. Skaičiuojama, kad mieste yra 11 pilnai išvystytų dangoraižių, kurių bendras aukštis siekia 1.938 m.

P.Amerikos miestai pagal dangoraižių skaičių:

  1. São Paulo, Brazilija (11)
  2. Meksikas, Meksika (10)
  3. Buenos Aires, Venesuela (9)
  4. Bogotá, Kolumbija (4)
  5. Karakasas, Venesuela (4)
Aukščiausias

 

Šis 300 m aukščio, 710.000 m2 dangoraižis yra Čilėje, Santiago mieste. Projektas pradėtas vystyti 2006 m., o jo kaina, turėjusi siekti 600 milijonų dolerių, dėl infliacijos bei ekonominių pokyčių galiausiai pakilo iki 1 milijardo JAV dolerių. 2009 m. dėl ekonominės krizės statybos buvo sustabdytos beveik metams, tačiau po 11 mėnesių statybų darbai buvo atnaujinti ir pastatą šiuo metu planuojama pabaigti 2014 m. pirmoje pusėje. Dangoraižyje yra įsikūręs prekybos centras, du viešbučiai bei verslo centras.

Aukščiausi dangoraižiai Pietų Amerikoje:

  1. Gran Torre Santiago, 300 m (Čilė)
  2. Parque Central Complex, 255 m (Venesuela)
  3. Torre Colpatria, 196 m (Kolumbija)
Neįprasčiausias

Šio neįprasto administracinių pastatų komplekso idėja priklauso brazilų architektui Oscar Niemeyer, kurio kūrinys 1960 m. buvo įgyvendintas. Brasilia federalinėje apygardoje esančių trijų pastatų komplekse įsikūręs nacionalinis šalies kongresas. 2007 m. pastatų kompleksas buvo įtrauktas į istorinį Brazilijos paveldą.

Šalia esanti aikštė yra pavadinta „trijų galių“ (portugal. Praça dos Três Poderes), nes administraciniuose pastatuose yra įsikūrusios trys pagrindinės valdžios institucijos: vykdomoji, leidžiamoji bei teisminė.

Pastatų kompleksą neįprastu daro pusrutulio formos statiniai, kuriuose veikia Senatas bei Federaliniai rūmai. Senatas yra pusrutulyje, kurio plokščioji dalis nukreipta į žemę, taip simbolizuojama jog tai yra konservatyvesnė institucija, tuo tarpu Federalinių rūmų plokščioji dalis yra nukreipta į dangų, taip instituciją charakterizuojant, kaip atviresnę visuomenei. Abu pastatus sujungus būtų gaunamas rutulio formos statinys, kuris metaforiškai pademonstruoja šių institucijų tarpusavio priklausomybę.
Įspūdingiausias planuojamas

Upės vagoje, ant septynių platformų, kurių bendras dydis sieks 400 hektarų Argentinoje, Buenos Aires mieste planuojama statyti įspūdingą dangoraižį pavadinimu Buenos Aires Forum. Planuojama, kad pastatas sieks 1 km aukštį, o su miestu bus sujungtas 5 km ilgio viaduku. Šiuo metu skaičiuojama, kad statybų kaina turėtų siekti 3,3 milijardo JAV dolerių, o darbai gali būti įvykdyti per 6 metų laikotarpį.

Pastato architektas Julio Torcello teigia jog futuristinio dangoraižio eksterjeras gimė iš idėjos atvaizduoti žmogaus DNR. Besisukanti spiralė simbolizuoja amžinybę ir cikliškumą.

Naujausiomis žiniomis projektas yra paruoštas ir laukia statybų pradžios.
Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580