Naujienos

naujienos
naujienos
2014. 02. 17

Biurai namuose: privalumai ir trūkumai

Išmaniųjų technologijų amžiuje, komunikacija darosi vis paprastesnė, o geografinis nuotolis verslo vykdymui nebekelia sunkumų. Šie pokyčiai daro įtaką vis didėjančiam biurų namuose populiarumui.

Žvelgiant į šių dienų realijas Lietuvoje, pastebima, kad biurų namuose populiarumas po truputi auga. Paprastai namuose dirba laisvai samdomi, nepriklausomi darbuotojai (angl. freelancer). Šie žmonės dirba žiniomis grįstoje, intelektinėje veikloje, pavyzdžiui: IT, dizainas, vertimai.

Daug kam darbas namuose skamba labai patraukliai, tačiau verta panagrinėti biuro namuose privalumus ir trūkumus.

Privalumai Trūkumai
Darbuotojas neturi darbo grafiko, darbo rėžimą renkasi pats. Daug pašalinių dirgiklių, sunku susikoncentruoti darbui.
Visiška laisvė susikurti sau tinkantį ir patinkantį biurą. Nėra nuolatinio darbo rėžimo, darbinės aplinkos.
Pigesni kaštai dirbant namuose nei nuomojantis biurą. Komunikacija ir pasikeitimas skirtingomis patirtimis – vienas pagrindinių būdų tobulėti. Tai neįmanoma dirbant vienam namuose.
Sutaupomas laikas, kurį paprastai išleidžiame kelionei į biurą ir atgal. Organizuojami susitikimai biure namuose ar kavinėje nėra reprezentatyvūs.
Galimybė derinti asmeninį gyvenimą su darbine veikla. Dirbant bei leidžiant laisvą laiką toje pačioje aplinkoje, gali išsivystyti socialinės ar psichologinės problemos.

Nepriklausomiems darbuotojams siekiant efektyviai vystyti veiklą, rekomenduojama rinktis coworking tipo biurus, kuriuose darbo vietos yra nuomojamos nepriklausomiems specialistams. Šiuo atveju, kartu dirbantys žmonės gali ne tik pasidalinti naujai kilusiomis idėjomis, bet ir pasikonsultuoti tarpusavyje, tokiu būdu mokydamiesi vieni iš kitų. Šie biurai pasižymi nedidele nuomos kaina, trumpalaikiais nuomininkų įsipareigojimais, o pastato priežiūra bei ūkio valdymas yra savininko atsakomybė.

Įspūdingiausios biurų namuose idėjos

Pasitelkus vaizduotę, biurą namuose galima sukurti ir pačioje neįprasčiausioje vietoje. Puikus to pavyzdys yra biuras individualaus namo garaže, Olandijoje, Eindhoven mieste.

Garažo stogas buvo pakeltas, siekiant pietinėje dalyje įrengti stoglangį bei patalpas paversti erdvesnėmis. Vidinėje garažo vartų pusėje buvo įrengti vitrininiai langai, tad ryte atvėrus vartus, biuras prisipildo natūralia šviesa bei šviežiu oru, o tai savo ruožtu skatina energingai pradėti naują darbo dieną.

Šis biuras buvo sukurtas žurnalo National Geographic tyrėjui, antropologui, fotografui bei etnografui Wade David. Mokslininkas dirba po beveik 5 metrus siekiančia kupolo formos biblioteka, pripildyta knygomis, kurias jis nuolat naudoja savo darbinėje veikloje. Autorius knygas gali pasiekti tik naudodamasis ilgomis kopėčiomis.

Biuro architektas Travis Price teigia, kad kurdamas biurą rėmėsi apskritosios Tholos šventyklos pavyzdžiu Graikijoje. Būtent tai šį biurą ir paverčia išskirtine darbo vieta namuose.

Architektas Luis Juaregui sukūrė biurą / darbo kambarį Amerikos aukščiausios lygos krepšinio žaidėjui.

Šis elegantiškas, dviejų aukštų biuras namuose sukuria ramią ir tuo pačiu įmantrią erdvę, kurioje yra įmontuota keletas plazminių ekranų. Juose savininkas gali žiūrėti sporto varžybas ar akcijų biržos pokyčius. Kambarys yra puošnus, reprezentatyvus bei tinkamas verslo susitikimams.

Laiptai į antrąjį aukštą veda į kitą, kiek privatesnį darbo kambarį, kuriame atliekami darbai reikalaujantys daugiau susikaupimo.


Susisiekite

Ieškote biuro patalpų / Norite išnuomoti patalpas? Kreipkitės:




+370 676 52580